Moje coaching putovanje

Sad kad ste došli na moj sajt, red je da upoznamo. Za početak, da vam se predstavim.

Ja sam neko ko se dobro oseća u svojoj koži. Mogla sam da napišem da sam majka, žena, kraljica, mogla sam da vam navedem sve titule koje posedujem, ali znam da je vama ova prva rečenica više nego dovoljna.

Često su me klijenti pitali kako je coaching uticao na moj život. Ja se uvek ozarim i kažem da sam coaching upoznala sa druge strane stolice, prvo sam bila klijent. Tada sam imala četrdeset godina i mislila sam da sve znam o sebi. Znala sam ko sam, gde sam, šta znam, šta ne znam… Morate priznati da to i nije tako teško u tim godinama.

Kad, ono, međutim.

Uz pomoć mog coacha saznala sam neke neverovatne stvari o sebi. Zašto se nekada ponašam na određeni način, zašto nekada ne odreagujem onako kako bi svaki „pametni“ čovek reagovao, zašto ponekad ne mogu da donesem odluku, iako slovim za nekoga ko je sklon brzom presecanju situacije… zašto me izbacuju iz takta neke banalnosti, zašto smatram da sam trpeljiva do iznemoglosti, a opet praskam kad ne treba i tako redom.

Saznanje i osvešćivanje da postoje ti mali skriveni gremlini koji mi prave dar-mar, mnogo mi je pomoglo da ih kontrolišem u nastupajućem periodu i dan-danas. To iskustvo me je potpuno promenilo. Shvatila sam šta mi je stvarno važno, naučila da oblikujem želje i da ih pretvaram u akcije, da prikupim sve svoje snage kad treba i najzad uverila se da coaching stvarno RADI!

Ako među vama ima onih koji su se uvek pitali kako da:

 • postanem onakav kakav bi želeo/la da budem?
 • steknem samopouzdanje?
 • budem srećan/a?
 • ostvarim uspešnije veze?
 • postanem organizovaniji/a i uspešniji/a u onome što radim?
 • se motivišem?
 • postanem uspešniji/a na poslu?

Zbog čega…

 • toliko brinem?
 • imam tako loše mišljenje o sebi?
 • večito imam utisak da me neko osuđuje?
 • se često ponašam nerazumno?
 • mi se raspoloženje menja samo od sebe?

Zašto nisam u stanju da…

 • prestanem da brinem o tome šta drugi misle?
 • donosim odluke?
 • obuzdam svoj bes?
 • se izborim sa neprijatnim ljudima?
 • prestanem da se prejedam, budem ljubomoran/a, da se opijam?

Onda je coaching prava stvar za vas, jer donosi rezultate.

snezana-coaching-uplife

Pitala sam neke od mojih klijenta kako je coaching uticao na njihov život i evo šta su odgovorili.

tatjanaTatjana Rusic, Deputy Director, Kleffmann

Moja prva asocijacija kada pomislim na koučing je školjka. Koučing pomaže da čovek spozna, pronađe i oslobodi biser koji postoji duboko skriven u njemu, često zarobljen različitom vrstom ljušture. Koučing mi je pomogao da spoznam samu sebe, svoj celokupni život (poslovni i privatni), da objektivno sagledam sve aspekte svog života, jer nažalost, ljudi su samoljubiva bića i potrebno je da se “odmaknu od situacije” da bi videli realno. Čarolija koučinga je u tome sto kouč usmerava suptilno i nenapadno – nema naredbi, osuđivanja, deklarisanja, kouč te vodi ka samospoznaji, pritom koristeći najfinije metode “navigacije” da bi čoveku ukazao na problem/slabost/nedostatak/prostor za usavršavanje itd. Najdivniji osećaj u celom “putovanju” je što čovek dođe do istinske samospoznaje, bez osećaja pritiska i naredbi, koji bi inace prirodno izazvali efekat odbojnosti. Na kraju se osećaš srećno (kao da si sve sam uradio, a nisi), otvorenih vidika, voljno da ideš napred najbolje što možeš i umeš, ceo proces vodi ka želji za pozitivnom akcijom i pokreće se erupcija koja je nezaustavljiva, postignuti su trajni efekti, iziđeš iz “mašine koja te melje” (šta god to u tvom životu bilo) i ides napred… Outcome – razotkrivene istinske vrednosti za sopstveni život, životni prioriteti definisani i konačno ispravno postavljeni (poslovno vs privatno), što donosi sklad, harmoniju i balans ličnog života.

aleksandraAleksandra Tomašević, vlasnik Bridges Dental Lab

Želela sam svoj privatni biznis, ali nekako je sve stagniralo. Razmišljala sam kako da podignem poslovanje na viši nivo i privučem one klijente koji odgovaraju mom karakteru i biznis koučing mi je delovao kao prava stvar. Kada sam upoznala Snežanu, imala sam samo radni sto i snove. Nakon dve godine biznis koučinga, imam firmu, zaposlene, dva volontera i strukovno udruženje. Ideje mi se neprestano nižu, a Snežana je tu da me podrži i osnaži da kanališem energiju. Verujem joj jer sam uz pomoć koučinga za ovo vreme uspela da ostvarim sve što sam zamislila i malo više od toga.

sandaSanda Joksić, Revizija, E&Y

Coaching za mene predstavlja jedan tihi, nenametljivi pokretač misli i osećanja koji dalje daju veću punoću i kvalitet životu. Tih i nenametljiv zato što meni nije pružio instant uvide i rešenja, već su se tokom prijatnih sesija otvarala vrata za nove uvide, a oni su se potom polako razrađivali tokom svakodnevnog života. Coaching je za mene proces tokom kojeg sam bolje upoznala sebe što je za mene mnogo važnije i dragocenije od postizanja samih ciljeva coachinga.

stelaStela Zupan, HR, E&Y

So far I have had 5 coaching sessions with Snezana and I have to say I am more than happy with the progress I made. She is very experienced and insightful and I knew I made the right decision by choosing her as my coach even during the very first session. She has guided me to find the answers and solutions myself instead of telling me what to do and she has made me feel comfortable even when discussing not so comfortable topics. It is has been a challenging but at the same time amazing self-awareness journey and I would recommend Snezana to anyone who is considering starting coaching sessions.

ivanIvan Vučković, HR sektor, Komercijalna Banka

Izučavajući i baveći se koučingom naučio sam kako da usmeravam čoveka da pronađe u sebi sve ono što mu je potrebno, jer svako u sebi ima i dobrog i lošeg. Zadatak koučinga je da nađe, unapredi i naglasi dobro. Učeći koučing, koučing ući i menja mene. Dobio sam sasvim drugačiji pogled na to kako treba pomagati ljudima, kako komunicirati, slušati, zaključivati. Koučing je postala moja filozofija i način života. Postao je moja pasija i neiscrpno polje istraživanja.

UP life dr Snezana VidenovicDr Snežana Videnović ima preko dvadeset godina iskustva na rukovodećim pozicijama u ljudskim resursima u lokalnim, stranim, privatnim i državnim kompanijama. Diplomirani je pravnik, magistar nauka strategijskog menadžmenta i prvi doktor nauka sa odbranjenom tezom na temu Koučinga u Srbiji. Akreditovani je kouč od 2009. godine (Certified Executive Coach with a AoEC-a licence), UK. Osim toga, na ovim prostorima spada u najiskusnije koučing profesionalce. Kao kouč ima višegodišnje iskustvo u praktičnom radu sa klijentima.
 
Saznajte više na strani Reference