17 maj

Druga radionica – Pričaj mi o ljubavi

Kao sve važne i velike stvari, i ova je započela vrlo neplanirano, potpuno neočekivano i ničim izazvano. :)

Uglavnom, stigla mi poruka sledeće sadržine u inbox:59756152_1265628713586151_5556389707547410432_n

I ja, šta ću, organizujem tu radionicu. 😉 Evo i slika sa radionice, ali prvo pročitajte utiske nekih učesnica:

„Sve pohvale za radionicu, kvalitetno provedeno vreme, sunce, reka… predivna Snežana Videnović, mi vesele žene i sjajne priče, osmeh i ispunjenost lepim emocijama… Svaka preporuka za ovakve radionice, za sve žene i muškarce. Malo znanja o ljubavnoj inteligenciji može da pomogne u svakom smislu. Hvala draga Snežana!“ Tanja

Radionica je potpuno novo iskustvo. Neverovatna je ženska energija kada je usmerena ka istom cilju. Ovo je bio egzaktni primer da je to istina. Imala sam utisak da sam na grupnoj terapiji. Ali lepoj, veseloj! Imala sam utisak bliskosti bez obzira na godine, na to sto se ne poznajemo. Volim Snezu da slušam, jer je konkretna i jasna. Stručnjak. Verujem joj i upijam svaku rec. Vidi se dobra namera, a poziv na radionicu doživljavam kao njeno vreme izdvojeno za nas. U stvari to i jeste bilo tako, sad kad bolje razmislim. Poklon.“ Dragica

„Hvala na tome što ste omogućili da zajedno delimo iskustva, baš je bilo poučno i dobro za nas koje ga nemamo u prevelikoj meri. Nekoliko lampica se upalilo i lepo smo se družili.“ Dragana

„Hvala što ste me podsetili da postoji romantika!!!!“ Vesna.

sss

„Bilo je neverovatno prijatno i inspirativno  druženje sa devojkama na radionici. Mislim da je mlado žensko društvo uticalo da naš (nas starijih) racionalni pogled na svet malo omekša i nadam se da je naš pogled na svet devojkama otvorio mogućnost da žive i van bajke.“ Jasmina

sa

„Radionica je bila vrlo interesantna jer mi je otkrila kroz razgovor i tudja iskustva veoma vazan faktor na koji sam zaboravila vremenom od posla i obaveza! Nedavno mi se raspala potencijalana veza, i podrska grupe mi je puno znacila da shvatim da su za srecu potrebne obe strane. Cuti razlicita misljenja zaista prija i osvezava. Vidimo se na sledecoj radionici!“ Sanja

„Radionica je omogućila mnogo više od očekivanog. Energija koja je vladala sve vreme, zahvaljujući Snežani Videnović, ali I devojkama, ženama I majkama koje su prisustvovale, odnosno, učestvovale prepričavajući lična iskustva, bila je neverovatna. Ako želite da spoznate sebe, shvatite sopstvene greške I pronađete pravi put, iskreno vam preporučujem ovu radionicu.“ Ivana

vsss

Prva radionica je osim ovog veselog i podržavajućeg ženskog druženja izrodila nekoliko zaključaka, ali jedan je najvažniji:

Ne možemo pričati o ljubavi na pravi način, ako ne uključimo i one o kojima pričamo!

Taj zaključak je glavni krivac za drugu radionicu koju organizujemo u subotu, 25.05.2019. godine, u 11h.  Uostalom, i na LinkedIn-u me zamalo ne potopiše što sam na prvu radionicu pozvala samo žene. :)

Ovim pozivom grešku ispravljam, a ako vam se na osnovu svih ovih utisaka sa radionice, zaključka i slika, učini da bi vam bilo korisno i zabavno da nam se pridružite, sa radošću vas očekujemo na Splavu na Savi.

Ukoliko ste zainteresovani, prijavite se na telefon 063 230 577 ili na e-mail adresu coach@videnovic.rs kako biste dobili detaljnije informacije o radionici. Cena – 50 evra.

Broj mesta je ograničen.

Prijave obavezne.

06 feb

Žene, kese

Jednom (?!) sam ušla u moju omiljenu prodavnicu ženske garderobe. Pošto tamo često ulazim, prevazišla sam srdačan osmeh i topli pozdrav koji upućujem prodavačicama, već sam počela sa varijacijama na temu „Jesam li vam nedostajala?“

Normalno da si nam nedostajala, pomisle one i osmehnu se.

Podrazumeva se da su me sve znale i ja njih. Međutim, jednom uđem, kad ono neka nepoznata. Dobro je, pomislim ja, ne treba da smišljam nov način pozdravljanja. Pošto napamet znam gde se šta nalazi, uhvatim svečanu haljinu (svečanija ne može biti) i krenem u svlačionicu.

201710201405064on1at1a

U tih par koraka razmišljam, da li ću ikada dobiti Oskara, Nobelovu nagradu za nešto, ili da li će me bar Royal Famuly pozvati na prijem u Bakingemsku palatu, pa da imam priliku da je obučem? Ne verujem, ali kakve to ima veze?

Naravno, to razmišljanje mi ne smeta da doživim sindrom „ili sa njom u kesi, ili ladna Morava!“

Međutim, haljina ne odgovara, a jedna jedina…

Dok oplakujem sudbinu, gledajući svoje tužno lice i skrhano telo u ogledalu kabine, pojavljuje se prodavačica sa punim rukama garderobe i kaže:“Mislim da će vam ovo odlično stajati, sve je u vašem broju i sigurno će vam se svideti. Probajte.“

Nije mi to bilo prvi put, i ranije su iskusnije prodavačice znale da procene moj stepen lakomislenosti (ne razmišljanja o posledicama ishitrenih odluka, ne postojanja dugoročnih ciljeva, strategije, planiranja…) pri kupovini, ali su sve bile amateri za ovu. Ova mi je donela nekoliko komada odeće koji nemaju ništa zajedničko sa svečanom haljinom. Svega je bilo… harmerki, blauza, blejzera…

I, nećete verovati, utešila me je.

Eto, to je priča koju ispričam na gotovo svim treninzima prodaje.

07 okt

Neverbalna komunikacija u AmCham-u

Otkriti tajne neverbalnog komuniciranja, znači biti uvek jedan korak ispred drugih!

Činjenica je da svi koristimo govor tela i da se taj govor uglavnom odvija na nesvesnom nivou. Ukoliko postanemo svesniji sopstvenog govora tela i govora tela drugih osoba povećavamo svoje prilike da se bolje razumemo, a samim tim budemo uspešniji na poslu.

U poslovnom svetu posebno je važno ovladati pravilima neverbalne komunikacije. Neverbalna komunikacija je odgovorna kako za uspeh u pregovaranju, tako i prezentovanje osobe ili ideje. Jednom rečju, ovladati pravilima neverbalne komunikacije, znači imati prednost u svakoj situaciji.

Američka privredna komora u Srbiji je prepoznala značaj učenja ove veštine i organizovala trening za njihove članove.

Radujem se našem druženju u ponedeljak, 19. 10.2015. u Smiljanićevoj 24. nvc

19 maj

Ostali treninzi i radionice u junu

Personalni razvoj

 

Trening - Personalni razvoj

Datum održavanja treninga: 08.06.2015.

Razvojni trening koji se bavi temama kao što su samopouzdanje, samosvest, samomDaum otivacija, odnos prema sebi i drugima, ličnom promenom, praktičnim rasuđivanjem i mnogo toga još. Na ovom treningu, učesnici će povećati znanja iz oblasti emocionalne inteligencije i biće u stanju da bolje razumeju svoja i tuđa psihička stanja i ovladaće veštinama koje su im potrebne za kontrolu emocija, donošenje odluka i sprovođenje istih, izlaženje na kraj sa problemima i uspostavljanje konstruktivnih odnosa. Opširnije o treningu.

Cena treninga: 100 €

Prijava za trening

Dinamika timskih odnosa

 

Trening - Dinamika timskih odnosa
Datum održavanja treninga: 12.06.2015.

Na ovom iskustvenom treningu učesnici će otkriti koje mesto i funkciju zauzimaju u timu i zašto je to tako. Iako se svako od nas prilagođava različitim društvenim okruženjima, svi mi imamo određene obrasce po kojima funkcionišemo. Otkrivanje i uočavanje ovih obrazaca, demistifikacija nesvesnih potreba i upoznavanje sa širom slikom života grupe omogućiće vam prevladavanje barijera, oslobađanje kreativnog kapaciteta i bolje funkcionisanje u realnom okruženju. Opširnije o treningu.

Cena treninga: 100 €

Prijava za trening

Socijalna psihologija

 

Trening - Socijalna psihologija

Datum održavanja treninga: 18.06.2015.

Jedan od najboljih načina da upoznamo sebe je da upoznamo stvarni svet koji nas okružuje. Na ovom treningu učesnici će naučiti kako da prepoznaju socijalne uticaje i kako da se pripreme za sve izazove koji ih očekuju na poslu i u privatnom životu.
Ljudsko ponašanje može biti beskrajno iznenađujuće i zato je potrebna snažna podloga na kojoj ćemo graditi sopstveno razumevanje društva koje nas okružuje. Opširnije o treningu.

Cena treninga: 100 €

Prijava za trening
19 maj

Postanite lider koji motiviše!

Pripovedanje je mnogo korisnije nego što većina nas može da pretpostavi. Najveće koristi su: inspiriše organizaciju, postavlja viziju, uči važne lekcije, definiše organizacionu kulturu i vrednosti, objašnjava ko ste i u šta verujete.

Trening - Liderstvo putem motivacionih priča

Zašto je umetnost pričanja priča toliko važna za lidere?

Zato što ljudima ne možete da naredite da budu kreativni, ili motivisani ili da budu angažovani na poslu. Ljudski mozak ne funkcioniše na taj način. Sve to možete sa dobrom pričom. Ne možete im narediti da “čitaju pravila”, jer se ona najčešće ne čitaju, ali im možete ispričati priču o ženi koja je sledila pravila i dobila povišicu. U svakom slučaju, priča je efikasnija od naredbe.

Svaka organizacija ima svoje priče, samo pobedničke znaju da iskoriste te priče!

Zaposleni će svakako pričati priče o vašoj organizaciji, hteli vi to ili ne. Srećom, možete da im pomognete u izboru priča. Način na koji ćete to da uradite? Prvo vi njima ispričajte priču!

Mesto: Up life centar, Kosovska 15/2a, Beograd
Datum i vreme: 03.06.2015. 9h-17h
Cena: 100 €

Pročitajte više i prijavite se OVDE.