22 mar

Tumačenje snova

преузимање (1)U ovo vreme ubrzanog života, sve manje se bavimo svojim snovima i sve češće ih zapostavljamo, iako su oni važan deo našeg postojanja. Oni su prozori naše duše, koji se otvaraju onda kada treba da nam osvetle sobu u kojoj spavamo. Osnovni princip kojeg treba da se držimo je da nema univerzalnih sanovnika za tumačenje simbola. Svako treba da ima svoj, jedinstveni, veoma lični sanovnik koji se dopunjava godinama. Samo on vas neće nikada izneveriti i samo vaši simboli će vam uvek pokazati pravi smer u kome treba da tumačite snove. Način na koji tumačim nove simbole u snu, je sveukupni osećaj koji mi je san doneo. I to mi je dovoljno. Ako želite potpuni uvid u simboliku snova probajte ove metode iz knjige Personalna Sinteza, dr Nach Popovića:
„Da bismo razumeli svoje snove moramo prvo da ih se setimo. Način da se to uradi je da držite oči zatvorene nekoliko momenata i dozvolite snovima da se vrate. Onda zapišite sve čega ste se setili. Snovi ne slede logiku nego asocijacije, zato mogu biti zbunjujući i teški za interpretaciju. Međutim, postoje neke tehnike koje vam mogu pomoći da to uradite.
• Izdvojite nekoliko elemenata iz vašeg sna (npr. predmet, lica, događaji). Šta vam prvo dolazi na pamet kada razmišljate o svakom od njih? Na primer, ako je vaš pas, šta vam prvo padne na pamet kada mislite o njemu? Pokušajte da napravite priču od tih stvari koje su vam na pameti. Ta priča bi trebalo da otkrije značaj vašeg sna.
• Geštalt psiholozi predlažu angažovanje u dijalogu skim god ili šta god se pojavljuje u vašim snovima. Na primer, pitate osobu iz vašeg sna ‘Zašto si došao?’ Zatim zamislite da ste vi ta osoba i pokušajte da odgovorite. Ili možete pitati monstruma iz sna ‘Zašto me juris, šta hoćeš? Možemo li biti prijatelji?’
• Druga opcija je da se direktno fokusirate na osećanja i senzacije pre nego na slike i razmislite kako se ona odnose prema vašim dnevnim iskustvima. Npr. ako ste se plašili u snu, zapitajte se da li postoji nešto u vašem životu što vam donosi isti osećaj?“

Počnite još večeras. I lepo sanjajte!

01 avg

Jedinstveni treninzi

treninzi

Pozitivna Psihologija

Brojna istraživanja potvrđuju da je lični i psihološki razvoj mnogo važniji za uspešnost u životu od akademskih dostignuća. Ipak, u formalnom obrazovanju ima mnogo mogućnosti da se nauči matematika, književnost, geografija, istorija, umetnost i drugi predmeti, ali su male i nikakve šanse da se nauče stvari koje su zaista važne u životu.
Pozitivna psihologija je nauka o pozitivnim aspektima ljudskog života, kao što su sreća i uspešnost. Ona se može opisati rečima njenog osnivača Martina Saligmana, kao „naučno proučavanje optimalnog ljudskog funkcionisanja koje ima za cilj da otkrije i promoviše faktore koji omogućavaju pojedincima i zajednicama da napreduju“.

Prijava za trening

Personalna Sinteza

Personalna Sinteza je najsveobuhvatniji model ličnog razvoja. Sve oblasti koje igraju ulogu u svakodnevnom životu, kao što su samosvest, rezonovanje, poverenje, motivacija, komunikacija, odnosi, i mnoge druge su organizovane na određen način i mogu se mapirati na karti.
Obuka pruža uvid u te izvore i osvetljava pravac maksimiziranja dobrobiti iz svih tih oblasti. Na treningu, učesnici će istražiti praktične metode i tehnike, od deblokade emocija i rešavanja sukoba, do opuštanja.

Prijava za trening
Znanje je moć, a lično znanje je najveća moć. Glavni cilj oba treninga je da Vam pomognu da budete zadovoljni svojim životom. Ovi treninzi su neophodni onima koji žele da vode svoj život, a ne da on vodi njh.
Program oba treninga traje šest meseci i prilagođen je neometanom obavljanju redovnih aktivnosti učesnika. Za detaljnije informacije kontaktirajte nas.

Omogućavamo popust za rane uplate!