08 okt

It’s not about you, it’ about your message

Stručnjaci za javni govor kažu:“It’s not about you, it’ about your message“.

Da, ali!
Nedavno sam imala coaching sa klijentom koji oseća nelagodnost na sastancima, kada treba da se obrati nekom manjem skupu, ili da održi prezentaciju, ili… dalje se ne usuđuje ni da zamišlja… nedaj bože neke konferencije ili seminara kada bi bilo neophodno da održi javni govor pred nepoznatom publikom.

Kaže, iako ne oseća tremu pred obraćanje, tokom govora počinje da crveni, postaje svestan svog crvenila, oseća nervozu zbog toga, misli da to svi TO vide i da samo o tome razmišljaju, a ne o onome što on želi da kaže, osećaj očaja ga preplavljuje, a sve to rezultira izbegavanjem držanja javnih govora.

To bi možda i bila korektna taktika za preživljavanje, da naš klijent nije menadžer koji ne može da izbegne držanje govora. Da i ne pominjemo da je to neophodna veština za napredovanje, posebno u multinacionalnim kompanijama.

I vođena tom asocijacijom, setih se govora koji sam imala priliku da slušam pre mnogo godina. Kompaniju u kojoj sam radila kupio je stani vlasnik. Sa njim dođoše novi direktori. Među njima i naša, koja nam odmah po dolasku održa govor. Evo kako je to izgledalo.

U najveću kancelariju energično je uletela žena pred penziju, sa svim fizičkim karakteristikama žene koja je odavno u penziji i koju boli uvo za ceo svet, jer kopa kukuruz negde na selu gde je niko nikada neće sresti.

Na sebi je imala najlonsku bluzu i nije imala brushalter. A pošto je bila jako energična, sve se na njoj treslo. Ne sećam se suknje, ali se sećam da se i tu treslo. Pričala je nešto ali sam sve zaboravila, u stvari nisam ni čula od šoka.

I sad, šta je poruka? Da li samo ono što smo rekli ili sve ukupno?women-1507377724011-3332

Ipak je all about us.

Dobro, ova sobarica na slici je malo preterala sa pripremom. :)

17 maj

Kako da nađete pravog kouča

Bez obzira da li vas je na ovo razmišljanje potaklo opšte nezadovoljstvo situacijom u kojoj se trenutno nalazite, razvod, nemogućnost pronalaženja partnera ili neuspešno sprovedena dijeta, većina ljudi ima koristi od angažovanja kouča.

Možda je vaš život gotovo savršen, osim te jedne stvari koju jednostavno ne možete da savladate bez obzira šta radite. Želite da napredujete na poslu, ali to nikako da se dogodi. Ili ste spremni da se povučete iz neke situacije, ali ne znate kako dalje.

images (1)I onda vam je po glavi počela da se vrzma misao da bi možda bila prava stvar da angažujete nekoga ko bi mogao da vam bude od pomoći da pređete tu prepreku, da stignete na sledeći nivo. Samo ne znate kako da ga nađete i ko je kouč koji je pravi za vas.

Ovaj vodič će vam dati smernice i pomoći da sagledate šta je sve potrebno uzeti u obzir prilikom odabira kouča.

Potražite sertifikovanog kouča

Iako sertifikacija ne garantuje kvalitet, to je dobra je polazna tačka. Posedovanje sertifikata omogućava da izbegnete one koji sebe zovu koučevima nakon čitanja jedne knjige o koučingu ili guglovanja na tu temu.

Razgovarajte sa nekoliko koučeva

Pravi je onaj koji razume vašu ličnost i ciljeve kojima težite. Iz tog razgovora ćete shvatiti da li vaš budući kouč može da vas angažuje da izađete iz zone konfora i da napravite željenu promenu. Zapitajte se, mogu li se zamisliti u razgovoru sa tom osobom redovno, u narednih godinu dana ili više?

Preporuke

Kada pronađete kouča koji vam se čini odgovarajućim, raspitajte se za preporuke ili ih pročitajte na njegovom sajtu. Proverite koliko su kredibilni klijenti koji su ostavili pozitivne preporuke.

Pročitajte šta pišu

Saznajte odakle dolaze, kakvo iskustvo imaju i kakva je njihova metodologija. Ako vaš potencijalni kouč ima blog, pročitajte ga. Nije neophodno da pročitate celu arhivu, ali definitivno razmislite da li su ti tekstovi ostavili utisak na vas.

Besplatna uvodna sesija

Dobar kouč će vam ponuditi besplatnu uvodnu sesiju pre nego što potpišete ugovor. To će vam kao klijentu omogućiti da utvrdite da li među vama postoji  „klik“. Pre nego što uložite novac u kupovinu auta, dobijate probnu vožnju. Trebalo bi da tako bude i sa koučingom.

Kontaktirajte me ako želite više informacija ili besplatnu uvodnu sesiju.

22 apr

Koliko je važno iskustvo

Sve je počelo neočekivano i slučajno (?) kao i obično.

Srele se drugarice iz srednje škole i udarile u duboku filozofiju života. Kao, šta smo bile, šta smo htele, gde smo stigle i šta ćemo dalje. I sad, da me ubijete, ne znam šta sam ja to prepametno i dubokoumno izgovorila, kad mi jedna od njih reče, da treba da se usmerim prema koučingu. Naravno da sam je pitala šta je to koučing. I naravno da mi je ona odgovorila, ali se sad, opet da me ubijete ne sećam šta. Nije me se dojmilo, što bi rekle naše komšije Hrvati, ali pre će biti da nije bilo vreme za to. Ko bi ga znao.

I godinu dana kasnije, bi neka prilika, tačnije HR konferencija, na kojoj sam mnogo pažljivije slušala i razumela šta je koučing i poželela da krenem u te vode.

Učenje je za mene bilo sjajno, do tada nedoživljeno iskustvo. Sećam se moje prve koučing sesije. Ja kao kouč, moj klijent (za tu priliku) i supervizor. Samo što je klijent ispričao problem koji ga tišti, kouč blic krigom reši problem. Kouč presrećan, u najmanju ruku očekuje da preskoči razred. Supervizor zgranut. Bira reči, pokušava da me ne razočara… Šta ne valja, čudim se, pa ponuđeno rešenje je fenomenalno? Onda su prošli meseci obuke, i ja sam shvatila šta nije valjalo.

U koučingu ima puno situacija kada se desi twist što bi mladi rekli, ali ne valja kada se obrnu neke stvari koje treba da budu stabilne. Kao na primer, proces, poverenje, briga za klijenta, posvećenost zajedničkom cilju…

I kad smo već kod toga, čitam neki dan, neke komentare. Vodi se diskusija da li kouč treba ili ne da bude u nekoj ozbiljnijoj životnoj dobi? Jedni insistiraju na iskustvu, a drugi na tome da koučing nisu odgovori nego pitanja, pa u skladu sa tim ni iskustvo nije bitno.

2017-04-22-20-51-01-578I onda, setih se da sam na „diplomskoj žurci“ nakon završetka obuke iz koučinga u ogromnoj sali hotela Hillton po ko zna koji put bila zatečena. Sve sam očekivala ali da od preko 350 diplomaca iz svih delova sveta, svega desetak bude ispod 50 godina, to nisam.

E, sad…ili Englezi nešto ne znaju, ili je iskustvo bitno?