11 sep

Promotivna radionica u Nišu

Tog dana u Nišu su otvoreni pedeset četvrti Filmski susreti, a ja sam u Hotelu Sole održala prvu promotivnu radionicu

COACHING – VEŠTINA LIDERA

nis2

 

Moja želja je bila da Nišlijama približim coaching, da im objasnim da je to metodologija koja pomaže da se osoba razvije na ličnom i profesionalnom planu pri čemu ostvaruje  individualno zadovoljstvo i balans, uz postizanje vrhunskih rezultata u privatnom i društvenom okruženju.

Coaching nije „zabava za dokone domaćice“, niti ispovedaonica, kako ga neki doživljavaju zbog nestručnosti osoba koje su samoproklamovani coach-evi. Tako koncipirane coaching sesije su verovatno prijatno iskustvo za klijenta, ali to ne donosi rezultate. Pravi coaching je  uvek usmeren na akciju i rezultate koji su merljivi, bilo da su u pitanju ostvareni finansijski rezultati, kreiranje vizije, rad na određenim veštinama ili definisanje prioriteta.

Moj utisak je bio da nikada, ali nikada nisam imala tako širok dijapazon učesnika – od studenata, do univerzitetskih profesora. U skladu sa tim su bila i interesovanja i pitanja, a to je dalo sjajnu energiju celoj radionici. A kako je moglo da bude drugačije u Nišu? :)

A evo i njihovih utisaka:

“Vaše predavanje u Nišu u hotelu Sole, bilo je odlično.” Radivoj Kočić, profesor Medicinskog fakulteta Univerzitet u Nišu.

“Radionica je bila korisna. Lično mi se sviđa što je radionica jer više volim uključenost svih, nego samo predavanje. Najviše mi se svideo deo sa testom. Nakon njega iz dana u dan primećujem kako stres i umor naglašavaju neke od mojih crta ličnosti, te to isto pokušavam i da korijugujem, ukoliko mi se ne svidi. Takve samospoznajne stvari su meni jako vredne. Srećna sam što sam bila deo toga.” Ivana Kostić, doktor u Kliničkom centru Niš

“Radionica na kojoj smo bili pod mentorstvom Snežane Videnović, otkrila je nov ugao gledanja na naše potencijale ali i limite koje ćemo sada lakše generisati u novu snagu razvoja ličnog, mentalnog i profesionalnog napretka. U prijatnoj atmosferi samo jedne radionice naučili smo i da lakše prepoznamopotencijale drugih ljudi, kojima možemo i sami pomoći ukoliko žele sa nama da napreduju. Hvala na prilici da postanem bolja i dođite nam opet u Niš!”  Marina Kostić, pomoćnik gradonačelnika Grada Niša

„Snežana, hvala Vam još jednom na divno provedenom vremenu, prijatnom ambijentu i još prijatnijem društvu. Naravno Vašem iscrpnom pojašnjenju na prvom mestu i pomoći oko spoznaje mojih mogućnosti i želji da se uz Vašu pomoć nadogradim i otklonim kočnice ka daljem napredovanju u karijeri. Divni ste i prijatni kao osoba i kao predavač.“ Biljana Mitrović, Dunav osiguranje

„Utisak sa predavanja je fenomenalan. Najzad da čujemo nešto o koučingu od osobe koja je pozvana da o tome priča, a ne da me neki prodavci pozivaju telefonom, a da nemaju odgovore na moja pitanja. Naročito mi je značajno to što sam naučila da odvojim žito od kukolja i što sam shvatila šta je coaching.“ Jovana Perović, Leoni

„Ja sam uvek za edukaciju a ova mi se naročito svidela. Pošto sam ugostitelj, znam da je obuka važna za biznis. U ovom konkurentnom biznisu, prednost  će imati onaj ko ima pravi tim, a on se pravi stalnim treningom osoblja. Hvala na ovom divnom iskustvu.“ Marjan Stavrić, ugostitelj

01 okt

Čemu nas uče Spartanci?

Stigla jesen, a slike sa letovanja ne samo što nisu izbledele, već su još upadljivijih boja nego što su bile dok je bilo sunca, što nije ni čudo, s obzirom da je moje letovanje, ove godine, obilovalo brojnim obilascima znamenitosti Atinske regije i Peloponeza.
saMoram priznati da se nikada nisam tako detaljno pripremala za neko putovanje. Sve, baš sve što je moglo da se istraži na internetu bilo je prikupljeno i stavljeno u prtljag. A kako i ne bi, kad je taj deo Grčke koncetracija istorije i kulture modernog sveta na nekoliko stotina kilometara.
Ne, neću se usuditi da vam prepričavam istoriju. Nije mi namera ni da vam prenosim moje utiske sa letovanja. Znam da to mora da se doživi. Moja namera je da onako lako, ovlaš povučem paralelu između Antičke Grčke i coachinga.
Coaching i Antička Grčka filozofija imaju isti cilj, da pomognu čoveku da postane najbolja verzija sebe, da ispuni svoj potencijal i da pronađe sreću. I jedni i drugi vode do jezera direktnog iskustva koji leži unutar nas da bi se video odraz našeg pravog lica. Drevni grčki filozofi bavili su se uticajem egzistencije na uspostavljanje osećaja svrhe u životu i verovali su da nas naša sposobnost izbora čini odgovornim za sopstvene akcije i stanja. Imali su puno škola razmišljanja koje su vodili čuveni filozofi. Sokrat je zagovarao samosaznanje kao put do sreće i sve je dovodio u pitanje. Platonova alegorija pećine uticala je na zapadni svet verovanjem da se sreća nalazi u pronalaženju dubljeg značenja. Aristotel je verovao u sreću, a njegova „eudaimonia“ predstavlja čovekovu racionalnu aktivnost u skladu sa moralnim vrlinama tokom celog života. Epikurejci su verovali u postizanje sreće kroz uživanje u jednostavnim zadovoljstvima. Stoici su verovali da mogu postati srećni ukoliko budu objektivni i razumni.

eSve ovo navodi na zaključak da je mogućnost filozofskih rasprava i držanje ubedljivih govora bila visoko cenjena veština u društvu, a formalna obuka u govorništvu i logici bilo je „must have“ za one koji su mogli to sebi da priušte.
I sad, dok ovo čitate, vi mislite, baš lepo što me je podsetila na gradivo iz srednje škole. :-)

Greška. Najbolje čuvam za kraj.

Ono što sam na letovanju otkrila, a što bi moglo biti i vama zanimljivo, je Lakonski jezik.

Stanovnici drevnog grada Sparte (koji se često nazivaju Lakonijanci, zbog naziva regiona u kojem je glavni grad bio Sparta) činili su izuzetak od tipične grčke opsednutosti jezikom i govorništvom.

Spartanci se pamte ne samo zbog svoje hrabrosti u Peloponeskim ratovima, skromnosti i jednostavnosti, već zbog njihovog jezgrovitog govora, koji je je bio toliko poseban, da taj govor zovemo „lakonski“. Oni su rečima ukinuli svu fleksibilnost, tako da su one postale čelične i oštre kako bi probile razumevanje slušalaca. Njihov jezik je davao prednost pitanjima i tišini. „(Grčki istoričar Plutarh AD 46 – AD 120)
Od Spartanaca se očekivalo da budu muškarci od nekoliko reči i da se drže suštine. Osećali su da je moć ne samo u onome što je rečeno već u onome što nije izrečeno. Na primer, nakon što je osvojio veliki deo Grčke, kralj Filip II Makedon je poslao poruku Sparti: „Savetujemo vam da se odmah predate, jer ako moja vojska bude morala da napadne Lakoniju, uništiće vam useve, ubiti ljude i porobiće vas“.
Odgovor Sparte osvajaču je bila jedna reč: „Ako“

Šta možemo naučiti od Spartanaca?

Naš izazov je da u coachingu koristimo što manje reči, kako bi omogućili brzo napredovanje u učenju. Kao i u Sparti, coachingom se brzo dolazi do samosaznavanja. Kratko i suštinsko izražavanje je veoma važno ako želimo da se čujemo i razumemo.
Kao i Spartanci, iskusan coach će znati šta i kako da sluša. Slušanje koje dolazi iz raznih čula je prvi korak u posmatranju druge osobe, a ono se dešava prebacivanjem pažnje sa razumevanja sadržaja na :
• Energiju koju osoba pokazuje i kako se ona menja tokom razgovora;
• Uverenja koja nose u sebi;
• Vrednosti koje pokazuju;
• Emocije koje okružuju sadržaj onoga što govore;
• Naznake ličnosti koje se otkrivaju iz onoga što govore;
• Atmosferu koja je prisutna dok govore;
• Informacije koje pruža govor tela.

agsI ono što je možda najvažnije, iskusan coach će naučiti od Spartanaca i negovati kao retku veštinu:

  • kad je vreme da nešto kaže,
  • ili da ne kaže
  • a ne samo šta da kaže.
19 maj

Ostali treninzi i radionice u junu

Personalni razvoj

 

Trening - Personalni razvoj

Datum održavanja treninga: 08.06.2015.

Razvojni trening koji se bavi temama kao što su samopouzdanje, samosvest, samomDaum otivacija, odnos prema sebi i drugima, ličnom promenom, praktičnim rasuđivanjem i mnogo toga još. Na ovom treningu, učesnici će povećati znanja iz oblasti emocionalne inteligencije i biće u stanju da bolje razumeju svoja i tuđa psihička stanja i ovladaće veštinama koje su im potrebne za kontrolu emocija, donošenje odluka i sprovođenje istih, izlaženje na kraj sa problemima i uspostavljanje konstruktivnih odnosa. Opširnije o treningu.

Cena treninga: 100 €

Prijava za trening

Dinamika timskih odnosa

 

Trening - Dinamika timskih odnosa
Datum održavanja treninga: 12.06.2015.

Na ovom iskustvenom treningu učesnici će otkriti koje mesto i funkciju zauzimaju u timu i zašto je to tako. Iako se svako od nas prilagođava različitim društvenim okruženjima, svi mi imamo određene obrasce po kojima funkcionišemo. Otkrivanje i uočavanje ovih obrazaca, demistifikacija nesvesnih potreba i upoznavanje sa širom slikom života grupe omogućiće vam prevladavanje barijera, oslobađanje kreativnog kapaciteta i bolje funkcionisanje u realnom okruženju. Opširnije o treningu.

Cena treninga: 100 €

Prijava za trening

Socijalna psihologija

 

Trening - Socijalna psihologija

Datum održavanja treninga: 18.06.2015.

Jedan od najboljih načina da upoznamo sebe je da upoznamo stvarni svet koji nas okružuje. Na ovom treningu učesnici će naučiti kako da prepoznaju socijalne uticaje i kako da se pripreme za sve izazove koji ih očekuju na poslu i u privatnom životu.
Ljudsko ponašanje može biti beskrajno iznenađujuće i zato je potrebna snažna podloga na kojoj ćemo graditi sopstveno razumevanje društva koje nas okružuje. Opširnije o treningu.

Cena treninga: 100 €

Prijava za trening
19 maj

Postanite lider koji motiviše!

Pripovedanje je mnogo korisnije nego što većina nas može da pretpostavi. Najveće koristi su: inspiriše organizaciju, postavlja viziju, uči važne lekcije, definiše organizacionu kulturu i vrednosti, objašnjava ko ste i u šta verujete.

Trening - Liderstvo putem motivacionih priča

Zašto je umetnost pričanja priča toliko važna za lidere?

Zato što ljudima ne možete da naredite da budu kreativni, ili motivisani ili da budu angažovani na poslu. Ljudski mozak ne funkcioniše na taj način. Sve to možete sa dobrom pričom. Ne možete im narediti da “čitaju pravila”, jer se ona najčešće ne čitaju, ali im možete ispričati priču o ženi koja je sledila pravila i dobila povišicu. U svakom slučaju, priča je efikasnija od naredbe.

Svaka organizacija ima svoje priče, samo pobedničke znaju da iskoriste te priče!

Zaposleni će svakako pričati priče o vašoj organizaciji, hteli vi to ili ne. Srećom, možete da im pomognete u izboru priča. Način na koji ćete to da uradite? Prvo vi njima ispričajte priču!

Mesto: Up life centar, Kosovska 15/2a, Beograd
Datum i vreme: 03.06.2015. 9h-17h
Cena: 100 €

Pročitajte više i prijavite se OVDE.